Lisää taide- ja design-elämyksiä Helsinki-Vantaan matkustajille: Fashion Gallery ja Photo Gallery avautuivat.

Finavian Art Port -galleriaperhe täydentyy kahdella mielenkiintoisella gallerialla, kun Helsinki-Vantaalle avataan tänään uudet muoti- ja valokuvagalleriat.

Fashion Gallery esittelee ensimmäisenä Paola Suhosen muotitalon Ivana Helsingin, jonka vaatteet ovat sofistikoituneen naisellisia ja joiden suunnittelussa ovat vahvasti läsnä originellit kuosit sekä suomalais-slaavilainen tyyli. Ivana Helsingin brändi näkyy säännöllisesti kaikkien kansainvälisten muotilehtien palstoilla, ja se on saanut faneikseen useita julkisuuden henkilöitä.

Photo Galleryssä on esillä valokuvaaja Katja Hagelstamin Helsinki-aiheisia kuvia, jotka tekevät tunnetuksi designpääkaupunkiamme. Helsinki-teeman lisäksi Hagelstam kuvaa mielellään muun muassa muotoilua ja sisustusta. Hän on kuvannut kymmeniä kirjoja, ja hänen kuviaan on julkaistu lukuisissa lehdissä.   


Galleriat ovat osa Finavian Art Port -konseptia, joka on aivan omaa luokkaansa maailmassa. Missään muualla ei ole kokonaista lentokenttää, joka omistautuisi tässä määrin taiteelle ja muotoilulle. Art Port -gallerioiden tavoitteena on parantaa matkustuskokemusta. Ne lisäävät viihtyisyyttä, tarjoavat elämyksiä sekä mahdollisuuksia hetkeksi irtaantua kiireestä

Helsinki-Vantaan taidesatama elää ja muuttuu ajan ja matkustajien tarpeiden hengessä. Päänäyttelyt pyritään rakentamaan siten, että matkustajat voisivat osallistua niihin. Näin tarjotaan mahdollisuus aktiiviseen taidekokemukseen ja matkustusstressin vähentämiseen elämysten avulla.

Fashion Galleryssä jokainen voi kokeilla kävelyä cat walkilla. Photo Galleryn valokuvakilpailu houkuttelee matkustajia ottamaan kuvia lentoasemasta ja omasta matkastaan.

Design Gallery sijaitsee portilla 11, Art Gallery porttialueella 16–17, Photo Gallery portin 26 yläpuolella ja Fashion Gallery portilla 31. Heinäkuussa avataan vielä yksi galleria, johon tulee esille suomalaista nykytaidetta. Matkustajilla on vapaa pääsy kaikkiin gallerioihin ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden.

dialab_hagelstam_lentokentta_helsinki_vantaa_photo_gallery_2.jpg
dialab_hagelstam_lentokentta_helsinki_vantaa_photo_gallery_3.jpg
dialab_paola_suhonen_ivana_helsinki_vantaa_fashion_gallery_3.jpg