Tero Makkonen - Pisaroivat aallot jäähän

Aalloilla järven
keinuen
tuoksuun heinikon
sateen jälkeen.
Hämärässä sumun
salaperäisyys
talven kuutamossa
lumen sinisyys.
Vesi, lumi, jää
taivaan pilvetkin.
Niin monta muotoa
Muistoja.
Ja katsokaa pieniin
pisaroihin!
Niistä
suuretkin meret
syntyvät.

heijastuksia veden pinnassa

”Olen kuvannut vettä sen eri olomuodoissa koko ikäni. Vedessä minua kiehtoo ennen kaikkea sen monimuotoisuus. Kevään ryöppyävät joet ja lirisevät purot vaihtuvat kesän seesteiseen järven peiliin ja kumpu- ja ukkospilvimuotoihin. Syksy tuo tullessaan kastepisarat ja maiseman muuttavat sumut. Talvi taas muuttaa veden olomuodon kiinteäksi luoden lumen ja jään muodossa aivan uuden, koskemattoman maailman. Näyttelyn kuvat muodostavat läpileikkauksen kuvaushistoriani vesiaiheisiin retkiltä asuinseuduilla ja ympäri Suomen”.

Pisaroivat aallot jäähän on neljäs ja viimeinen osa Luonto on runo-näyttelysarjaa. Näyttelyn tunnelmalliset valokuvat näyttävät veden eri ilmenemismuotoja Suomen luonnossa. Makkosen kuvat luottavat luonnon visuaaliseen voimaan mielenkiintoisine muotoineen, väreineen, tunnelmineen ja hetkineen.

Tero Makkonen on vantaalainen vapaa valokuvaaja, joka on keskittynyt erityisesti luontoaiheisiin. Näyttelysarjan aiemmat osat ovat Luonto on runo 2009, Kauniit maasta nousevat 2010 ja Joita maa kirjoittaa 2012.

Näyttelykalenteri 2015

26.1.-12.2.    Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa
                          ma-pe 8-20 / la 10-16                             

15.2.-31.3.    Hämeen luontokeskus, Tammela        
14.7.-30.8.   Linnansaaren luontokeskus Oskari, Rantasalmi      
31.8.-12.9.    Tikkurilan kirjasto, Vantaa