Sophia Ehrnroothin "Unelma Mestaruudesta" -valokuvanäyttely

”Unelma Mestaruudesta" - valokuvanäyttely fudiksesta

Urheiluhallien väkevän tunnelman piirissä poikien unelmat, fyysiset ponnistukset ja erilaiset pelitilanteet lomittuvat vahvaan visuaaliseen ympäristöön, joka imaisee lähes hypnoottisella tavalla pauloihinsa. Hallien valot tuikkivat tähtinä - ja vain voitto ratkaisee!

Juniorin aika kuluu kentällä ja kisoissa, mutta myös videopelien loisteessa tunnista toiseen sankareita palvoen. “Sitten, kun minäkin olen mestari … Messi, Ronaldo, Eremenko, Drogba, Zlatan … “

Unelmalla on kääntöpuolensa. Entäpä jos keho ei suostukaan yhteistyöhön? Suurille tähdille nämä ovat liiankin tuttuja asioita. Miten nuoren ihmisen sairastuminen ja kuntoutus häneen vaikuttaa? Poissa ovat kaveripiiri, harjoitusten ja pelien tiukka aikataulu, ja tuo mantra: “Minusta pitää tulla parempi. PAREMPI!” Takeita kentälle palaamisesta ei ole. Löytääkö nuori merkityksellisen maailman uudestaan ja voiko pysähdys olla hyvä asia?

Helsinkiläinen kuvataitelija Sophia Ehrnrooth on muutaman vuoden ajan seurannut juniorijalkapalloa hyvin läheltä. “Inspiroiduin fudiksen värikylläisyydestä, voitoista, pettymyksistä ja kuuluisuuden unelmasta. Kysymys on vahvasta draamasta nuoren elämässä, ja tämä on taiteilijalle kiitollista maaperää“, sanoo Sophia ja jatkaa: “Motivoiduin tekemään tätä näyttelyä myös siksi, että fudis on niin kaukana taiteen maailmasta”.

Näyttely koostuu vuoden 2014 - 15 aikana otetuista 20 valokuvasta ja yhdestä videoteoksesta.

*****
Sophia Ehrnroothin "Unelma Mestaruudesta" -valokuvanäyttely Lasipalatsin näyttelytilassa 28.4. - 17.5.2015, os. Mannerheimintie 22-24, Helsinki. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-18.