Pillow Talk 28.5.-28.6.2015

Pillow Talk – Eija Keskinen, Pirjo Pesonen, Eeva-Liisa Rautalahti, Julia Weckman
28.5.-28.6.2015


Tyynykeskusteluja | Pillow Talk | l´Histoire des debats sûr mon lit
(Unta vain, kai?) | (I´m not a Dreamer) | (Mon lit est mon bureau mental)

Näyttelymme nimi on ”Pillow Talk – Tyynykeskusteluja”.
Se intiimi tilanne ja maaginen hetki, joka kristallisoituu juuri ennen nukahtamista,
jolloin ei varo kasvojen menettämistä ja uskaltaa puhua vapaasti ja varomattomasti. Silloin paljastaa itsensä, kohtaa toisen tai huomaa pitävänsä toistaan kohtaamatonta monologia.
Tyynykeskusteluiden aikana puhutaan läheisten ihmisten kanssa luottamuksellisesti
ja vapaasti assosioiden ilahduttavista, askarruttavista ja huolettavista asioista. Ilot, surut, häpeän tai turhautumisen tunteet, ah niin uneliaassa vilpittömyyden sumussa. Nukahtaminen vie keskustelut mennessään, seuraava ilta tai yö tuo sen kuitenkin taas lähelle, tärkeäksi.

Ryhmämme koostuu neljästä pääkaupunkiseudulla toimivasta erilaisia visuaalisia keinoja
käyttävästä taiteilijasta. Työstämme aiheitamme piirustuksen, valokuvan, maalauksen
ja keramiikan/veistoksen keinoin. Olemme sekä kollegoita että ystäviä, ja muodostamamme ”Varjohallitus” kokoontuu säännöllisesti puhumaan paljon asioista
ja niiden vierestä. Ryhmän jäsenet ovat Eija Keskinen, Pirjo Pesonen ja Eeva-Liisa Rautalahti ja Julia Weckman.

The exhibitions name; ”Pillow Talk” comes from the intimate and magical moment just before falling asleep. In the last minutes of awareness you are not afraid to drop your guard and dare to talk freely. Then you show your real self, face the other one, or notice suddenly you are actually having two monologues in the darkening hours.
During these important pillow talks you can talk confidentially with people close to you. You share the happy, the sad, difficult and frustrating things in the beautiful haze of sincerity. The ultimate falling will take the discussion, but the next night will bring it back close again.

The group “Varjohallitus”; Eija Keskinen, Pirjo Pesonen, Eeva-Liisa Rautalahti and Julia Weckman, is a group of artists living in Helsinki and Espoo area. They work with drawing, painting, photography and sculpting. The artists are both friends and colleagues, and they get together regularly to talk about important things and nothings.